X

Tikkurilantien levennys ja Vantaankoskentien siirto aiheuttavat muutoksia Kivistön keskustan liikenteeseen

Kivistön keskustan alueelle on tulossa muutoksia Tikkurilantien levennyksen ja Vantaankoskentien siirron myötä. Lisäksi alueelle rakennetaan kaksi uutta katua ja Topaasiaukiolla tehdään muutoksia. 

Tikkurilantie levennetään kaksikaistaisesta nelikaistaiseksi Hämeenlinnanväylän ja Keimolantien välillä. Vantaankoskentien ja Tikkurilantien liittymään rakennetaan uusi alikulku jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Lisäksi Tikkurilantien pohjois- ja eteläpuolelle rakennetaan kävely- ja pyöräilytiet. Tikkurilantien tietyöt alkavat heinä-elokuussa 2018 ja päättyvät vuoden 2019 loppuun mennessä. Tietöiden aikana nopeusrajoitus tiellä on 30 kilometriä tunnissa.

Vantaankoskentietä siirretään lounaaseen päin. Tien linjaus muuttuu Syväkiventien ja Mestarintien välisellä tieosuudella, joka on suljettu liikenteeltä muutostöiden ajan. Korvaavina kulkureitteinä toimivat Keimolantie ja Radioasemantie, jolle valmistui toukokuussa 2018 uusi jalankulku- ja pyöräilyväylä.

Lisäksi alueelle ollaan parhaillaan rakentamassa kahta uutta katua, Korundikatua ja Korundiporttia. Kvartsiraitilta Topaasiaukiolle toteutetaan pyöräramppi ja portaat kävelijöille.

Lisää aiheesta Vantaan kaupungin verkkosivuilla.