X

Muotiala Vehkalan kehityksen kärkenä – uusi muodin keskus rakenteilla

Vehkalaan Kivistön kupeeseen on rakenteilla uusi muodin keskus. Valmistuttuaan rakennus tarjoaa nykyaikaiset ja edustavat myyntiedustustilat niin kotimaisille kuin kansainvälisille muotialan merkeille ja maahantuojille.
 
Rakennuttajana ja omistajana toimii tarkoitusta varten perustettu kiinteistöyhtiö, jonka pääosakkaina ovat suomalaiset Takoa Invest ja L’asessor. Lisäksi sijoittajina toimii joukko muita muodin alan yrityksiä, jotka tulevat myös siirtämään omaa toimintaansa valmistuviin tiloihin. Rakennustyöt Vehkalassa ovat alkaneet kesäkuussa 2016 ja ensimmäinen toimitalo nousee harjakorkeuteen loka-marraskuussa. Vuokralaiset pääsevät muuttamaan uusiin tiloihin loppukeväästä 2017. Fashion Centeriksi kutsuttu hanke on yksi merkittävimmistä kotimaisista investoinneista muodin ja pukeutumisen alalla Suomessa tällä vuosikymmenellä.
 
”Tarve uusille, nykyajan vaatimuksiin muuntuville, edustuskelpoisille muotialan toimitiloille on ollut jo pitkään olemassa”, sanovat L’asessor Oy:n Timy ja Tony Lassooy. Olemassa olevien toimitilojen korjaamisen osoittauduttua kannattamattomaksi, muotialan yrittäjät selvittivät mahdollisuuksia kokonaan uuden talon rakennuttamiselle. Sijoittajien ja muotialan toimijoiden laaja positiivinen kiinnostus hankkeeseen teki päätöksenteon lopulta helpoksi: rakenteilla oleva ensimmäinen vaihe on jo käytännössä täyteen varattu. 
 
Vantaan Vehkala valittiin alueeksi erinomaisen sijaintinsa ja saavutettavuutensa ansiosta. Myös Vantaan kaupungin aktiivinen kaavoituspolitiikka ja yhteistyöhalu vaikuttivat merkittävästi siihen, että muodin uusi keskus rakentuu parhaillaan Vantaalle. ”Fashion Center on upea avaus Vehkalan työpaikkakeskittymälle”, iloitsee tonttipäällikkö Armi Vähä-Piikkiö Vantaan kaupungilta. 
 
Kehäradan varrella ja Kehä III:n keskipisteessä sijaitsevasta Vehkalasta tavoitellaan jopa 10 000 työpaikan yrityskeskittymää. Kaupungin omistamaa tonttimaata on alueella 100 hehtaarin verran. ”Vehkala on suunniteltu erityisesti pk-sektorin toimijoiden tarpeisiin. Alue sopii etenkin suunnittelu-, palvelu- sekä tuotantoyrityksille”, Vähä-Piikkiö valottaa.
 
Fashion Center on ensimmäinen alueelle nouseva toimitalo. Se tulee ensivaiheessaan tarjoamaan tilat 40-60 muodin alan yritykselle. Suunnitelmat seuraavan toimitalon rakentamisesta on jo aloitettu. Koko korttelin investoinnin on arvioitu lopulta olevan 30milj.euron arvoinen.
 
Nyt nousevan toimitalon kokonaispinta-ala on n.10 000 neliötä. Rakentamisessa on huomioitu ympäristönäkökohtia ja noudatettu Vantaan Kaupungin asettamia säännöksiä alueen rakentamiseksi kestävän kehityksen pohjalta. Talo rakennetaan valmiselementeistä. Osa katosta rakennetaan viherkatoksi, jonka avulla hidastetaan hulevesien imeytymistä maaperään. Talon lämmitys ja viilennys tapahtuvat maalämmöllä. 
 
Toimitilan toivotaan tuovan uutta nostetta muoti- ja vaatealalle Suomessa. Se tarjoaa mahdollisuuden entistä tiiviimpään yhteistyöhön alan eri yrittäjien kesken. Uusien, kustannustehokkaiden ja edustavien toimitilojen uskotaan myös houkuttelevan lisää kansainvälisiä tuotemerkkejä Suomen markkinoille.
 
Lue lisää Vehkalasta: http://vantaankivisto.fi/fi/tyo-ja-yrittaminen -> Vehkalan yritysalue sekä Vantaan kaupungin sivuilta www.vantaa.fi/vehkala.