X

Maailman ympäristöpäivänä mennään metsään Lähimetsävuoden kunniaksi

Vantaalla vietetään tänä vuonna Lähimetsien teemavuotta, ja yhtenä vuoden tapahtumista järjestetään kaikille avoin metsätapahtuma maanantaina 5.6.2017 kello 18 - 21 Keimolassa.
 
Maailman ympäristöpäivänä järjestettävässä tapahtumassa on muun muassa elämysluontopolku, suunnistusta, sauvakävelyä ja pientä purtavaa omakustannehintaan nuotion äärellä. Tapahtuman alkajaisiksi professori Liisa Tyrväinen Luonnonvarakeskukselta kertoo luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutuksista. Lisäksi Pirjo Sipi tulee nuotiolle soittamaan ja laulamaan.
 
Mukana iltaa toteuttamassa ovat Vantaan kaupungin ympäristökeskus, Keimolan Kaiku, MarjaVerkko, Metsähallitus, Pihkaniskat, Suomen luonnonsuojeluliiton Vantaan yhdistys, Vantaan Latu, Vantaan Metsänkävijät sekä Vantaan seurakuntayhtymä.
 
Tapahtuma järjestetään Keimolan Kaiun majalla, Kirkantie 15, 01750 Vantaa.
 
Tule mukaan ja koe, kuinka lähiluonto tekee hyvää!
 
Lähimetsävuosi 2017
 
Lähimetsävuoden tavoitteina on nostaa lähimetsien arvoa ja merkitystä, tehdä niitä tunnetuksi sekä arvioida niiden hoidon tarvetta. Lisäksi halutaan turvata luonnon monimuotoisuus myös lähimetsissä.
 
Teemavuoden aikana myös kannustetaan kouluja ja päiväkotia tutustumaan omiin lähimetsiinsä ja pohditaan, miten metsäkysymykset otetaan esille kaavoituksessa, asutuksen läheisten metsien hoidossa, puistojen suunnittelussa ja rakentamisessa, vapaa-ajan vietossa ja liikunnassa. Lähimetsien teemavuosi kytketään myös Suomi 100-juhlavuoteen.
 
Lisäksi Lähimetsävuotta koordinoiva ympäristökeskus palkkaa kesällä kaksi lähimetsäopasta, jotka muun muassa järjestävät talkoita sekä opastavat ja neuvovat kuntalaisia.
 
Tapahtuma Facebookissa
www.facebook.com/vantaanlahimetsavuosi2017 
www.vantaa.fi/lahimetsavuosi