X

Kivistö ja Keimolanmäki jatkavat laajentumistaan - lisää asuntoja tulossa

Tänä vuonna kunnallistekniikan sekä asuntojen rakentaminen jatkuu Kivistön keskustassa ja Keimolanmäessä.
 
Asuntorakentaminen jatkuu vilkkaana Kehäradan ja Ruusukvartsinkadun välissä sekä Ruusukvartsinkadun itäpäässä asuntomessualueella. Jaspiskujan viimeinen rakentamattoman tontin rakentaminen on myös lähdössä liikkeelle tänä vuonna. Kivistön koulun kilpailualueen ja Vantaankoskentien välissä alkaa tänä keväänä myös asuntorakentaminen.
 
Kivistön koulun alueella on käynnissä suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu, joka ratkeaa syksyllä 2017. Kilpailulla etsitään toteuttajia kahden korttelin asuinrakennuksille ja pysäköintitalolle, eli lähes 500 asunnolle. Lisätietoa kilpailusta: www.vantaa.fi/kiviston_koulun_alue
 
Kivistön keskustassa myös radan eteläpuoleinen ja Keimolantien itäpuoleinen alue on valmiina asuntorakentamiseen, joka alkaa tänä keväänä. Lipputien länsipuolella jatketaan Lipunkantajanpuiston reittien rakentamista. Tulossa on lähiliikuntapaikka, jonne rakennetaan erilaisia liikuntakenttiä, monitoimikaukalo sekä ulkokuntoiluvälineitä.
 
Kivistön tulevan kaupunkikeskuksen alueella alkaa katujen rakentaminen. Töihin liittyy Vantaankoskentien uusi linjaus sekä uusi silta kehäradan ylitse. Samalla Mestarintien liittymä Tikkurintielle siirretään hieman idemmäksi. Töiden tuomista muutoksista liikennejärjestelyihin tiedotetaan myöhemmin.
 
Keimolanmäki laajenee pohjoiseen
 
Keimolanmäen rakentamisen seuraavaa vaihetta Lincolninaukiosta pohjoiseen suunnitellaan parhaillaan yhdessä toteuttajien kanssa. 
 
Keimolanmäki rakentuu kolmessa vaiheessa, alkaen etelästä. Ensimmäinen vaihe on jo pitkälti rakennettu, mutta Keimolankaaren varrella on vielä rakennustyömaita ja muutama täysin rakentamaton tontti. Suunnitelmien mukaan ensimmäinen vaihe Lincolninaukiolle asti on rakennettu ensi vuoden loppuun mennessä.
 
Toisen vaiheen eli Lincolninaukion pohjoispuolisen osan katujen rakentaminen käynnistyy tänä kesänä niin, että asuntojen rakentaminen voisi alkaa siellä vuoden 2018 alussa. Toiseen osaan rakentuu asuinrakennuksien lisäksi liiketilaa Lincolninaukion laidalle.
 
Kuva: As Oy Kivistön Zeus, näkymä Safiiriaukiolta. Lujatalo/L-arkkitehdit