X

Kaarina Kaikkosen Sateenkaari julkistettiin Kivistössä

Kaarina Kaikkosen uusin teos Sateenkaari julkistettiin Vantaan Kivistössä perjantaina 16.9.2016. ”Sateenkaaren tarkoituksena on tuoda värin iloa ihmisten arkeen. Teoksen monet värit kuvastavat moninaisuutta, erilaisten ihmisten hyväntuulista ja suvaitsevaa rinnakkaiseloa yhteisössä”, kertoo Kaikkonen.
 
Polttomaalattu alumiiniteos sijaitsee T2H Rakennus Oy:n perustajaurakoimien kerrostalokohteiden julkisivussa Vantaan uudella asuinalueella Kivistössä, osoitteessa Jaspiskuja 18 (Asunto Oy:t Vantaan Senga ja Polka). T2H:n rakennuksissa on nähty taidevaikutteita usein aiemminkin.
 
”Kaikkonen teki aiemmin Tampereen Vuoreksessa T2H:n kohteisiin vanhoista suksista teoksen Sisulla noustiin, joka julkistettiin kesäkuussa 2015. Myös Vantaan Kivistössä kaikkeen asuinrakentamiseen kytkeytyy ympäristötaide, ja tuntui luontevalta jatkaa onnistunutta yhteistyötä täällä”, kertoo T2H Rakennus Oy:n toimitusjohtaja Henri Huhdanpää.
 
"Sateenkaari korostaa Kivistön vaihtelevia kaupunkitiloja tuoden siihen vahvan ja omintakeisen kokonaisuuden pienen julkisen aukion reunustalle. Muutenkin on ollut ilo seurata kansainvälisestikin arvostetun taiteilijan ja hänen arkkitehtityöparinsa, Matti Mastosalon saumatonta työskentelyä hyvän arkkitehtuurin ja viihtyisän asuinympäristön hyväksi”, kertoo Vantaan kaavoituspäällikkö Lea Varpanen.
 
Kaarina Kaikkonen (s. 28.3.1952 Iisalmi) on suomalainen kuvanveistäjä, joka tunnetaan mm. miesten pikkutakeista tekemistään installaatioista (esim. ”Tie” Helsingin tuomiokirkon portailla). Kaikkonen on yksi suomalaisista eturivin taiteilijoista, ja hän on saanut kansainvälistä huomiota installaatioillaan, jotka ovat kooltaan ja vaikutukseltaan monumentaalisia, mutta materiaaleiltaan maanläheisiä. Useat Kaikkosen teoksista on tehty kierrätetyistä arkiesineistä, joiden merkitys voi nousta väkijoukkomaisesta anonyymiydestä tai toisaalta henkilökohtaisuudesta. Teokset herättävät mielikuvia yhteiskunnallisista ilmiöistä ja luonnonkatastrofeista, mutta moniselitteisyydestä huolimatta niitä on helppo lähestyä.
 

 

Kuvat: Valokuvaaja Tomi Nuotsalo