X

Fillarikaupunki Kivistö esittäytyy Kivistön kyläjuhlissa 3.9.

Kivistö on fillarikaupunki, jossa pyöräily on helppoa.
 
Pikapyörätie Kvartsiraitti kulkee Kehäradan rinnalla ja pyöräillen pääsee kätevästi sekä Myyrmäen suuntaan että Tikkurilantietä Aviapolikseen ja Tikkurilaan. Radan varren raitti on osa tulevaa pääkaupunkiseudun baanaverkkoa. Lähellä Kivistöä ovat myös Petikon virkistysalueen monipuoliset pyöräilymaastot.
 
Fillarikaupunkia juhlistaakseen Vantaan kaupunki järjestää Fillaritapahtuman Kivistön kyläjuhlien yhteydessä lauantaina 3.9. Tapahtuma järjestetään Aurinkokivenpihalla Aurinkokivenkujan päässä.
 
Fillaritapahtumassa on luvassa korttelisuunnistusta alueen taidekohteisiin, liikennemerkkien tunnistamista ja pyöräilyn tekniikkarata 1. - 6.-luokkalaisille.
 
Tekniikkaradalla harjoitellaan tasapainoa ajon aikana, ohjaamista sekä tehokasta jarruttamista. Ennen tekniikkarataa kaikilta tarkistetaan pyörän jarrujen toimivuus ja kypärän käyttö. Radalle ei pääse ilman pyöräilykypärää. Radalle osallistujien kesken arvotaan kolme lahjakorttia ja lisäksi tulosten perusteella palkitaan viisi ensimmäistä t-paidoilla.
 
Kyläjuhlissa on esillä myös Kivistön rakentamisen ja suunnittelun tilanne, josta kertoo Kivistön asemakaavayksikön väki Aurinkokiven liikuntasalissa sijaitsevalla pisteellä.
 
Kivistön kyläjuhlaa vietetään lauantaina 3.9. klo 12.30 - 15.30 Aurinkokiven palvelukeskuksessa (Aurinkokivenkuja 1, 01700 Vantaa). Juhla on perinteikäs jokasyksyinen tapahtuma, joka tuo Kivistön suuralueen asukkaat ja toimijat yhteen. Tiedossa on monipuolisia lavaesityksiä, hauskaa oheisohjelmaa sekä paikallistoimijoiden esittelypisteitä. Vuoden 2016 kyläjuhlan pääesiintyjä on The Voice of Finland 2016 -voittaja Suvi Åkerman bändeineen. Kyläjuhlan järjestää yleishyödyllinen aluekehitysverkosto MarjaVerkko. Tapahtumaan on vapaa pääsy.
 
Lisätietoa Kivistön kyläjuhlasta.