X

Asuntomessuista positiivista näkyvyyttä saanut Kivistö kasvaa vauhdilla

Suomen suurin asumisen ja rakentamisen tapahtuma, Asuntomessut, pyörähtivät käyntiin jälleen viime viikolla Seinäjoella. Mutta mitä kuuluu viime vuoden Asuntomessujen alueelle, Vantaan Kivistölle?
 
Kivistön keskustan alueella on koti jo yli tuhannelle hengelle, jotka ovat muuttaneet etenkin uusiin kerrostaloihin juna-aseman liepeille. Aloituskorttelit Ruusukvartsinkadun varrella alkavatkin olla melko valmiit. Seuraavaksi rakentuu Kivistön vanhan koulun alue sekä Kivistön aseman idänpuoleinen alue kehäradan molemmin puolin.
 
– Asukkaat viihtyvät Kivistössä ja alue kasvaa odotettuakin vauhdikkaammin. Asuntokauppa on koko ajan käynyt Kivistössä hyvin, kehaisee Vantaan kaupunkisuunnittelujohtaja Tarja Laine.
 
Myös asuntomessualueella asunnot ovat käyneet kaupaksi hyvin. Lisää asuntoja on tulossa, kun puukerrostalon viereen nousee kerrostalo aluetta täydentämään.
 
Kivistöön on tullut lisää myös palveluita, kun muun muassa lähikauppa ja kaksi ravintolaa ovat avanneet ovensa kerrostalojen kivijaloissa. Kivistön kaupunkikeskuksen kaava tulee voimaan elokuussa.
 
Lisää palveluita alueelle saadaan syksyllä, kun elokuussa ovensa avaa Aurinkokiven palvelurakennus, jossa toimii alakoulu, päiväkoti ja neuvola. Lisäksi Aurinkokivessä aloittavat musiikkileikkikoulut ja aikuisopiston kurssit tuovat Kivistöön lisää vapaa-ajan harrastuksia jo olemassa olevien moninaisten mahdollisuuksien lisäksi.
 
Asuntomessut tekivät tunnetuksi
 
Asuntomessut toivat Kivistölle positiivista näkyvyyttä, ja edelleenkin alue on kiinnostava ja kävijöitä riittää.
 
– Kivistö on alue jota Vantaa voi todella ylpeänä esitellä. Sen konsepti toimii ja joka paikassa läsnä olevan taide luo alueelle omintakeisen ja yllätyksellisen ilmeen, Tarja Laine kiittelee.
 
Kivistön alueella rakentaminen jatkuu vielä vuosia. Vantaa odottaa alueella olevan vuoden 2030 tienoilla noin 30 000 asukasta.
 
– Kivistöstä kehittyy kestävän rakentamisen alue asumiselle, työnteolle ja vapaa-ajalle. Kivistössä yhteisöllisyys on läsnä, Laine kiteyttää.
 
 
Lisätietoja Asuntomessuista Kivistössä.