X

Uutiset

19.06.2018 13:12
Tikkurilantien levennys ja Vantaankoskentien siirto aiheuttavat muutoksia Kivistön keskustan liikenteeseen

Kivistön keskustan alueelle on tulossa muutoksia Tikkurilantien levennyksen ja Vantaankoskentien siirron myötä. Lisäksi alueelle rakennetaan kaksi uutta katua ja Topaasiaukiolla tehdään muutoksia. 

Tikkurilantie levennetään kaksikaistaisesta nelikaistaiseksi Hämeenlinnanväylän ja Keimolantien välillä. Vantaankoskentien ja Tikkurilantien liittymään rakennetaan uusi alikulku... Lue lisää

Kivistön keskustan alueelle on tulossa muutoksia Tikkurilantien levennyksen ja Vantaankoskentien siirron myötä. Lisäksi alueelle rakennetaan kaksi uutta katua ja Topaasiaukiolla tehdään muutoksia. 

Tikkurilantie levennetään kaksikaistaisesta nelikaistaiseksi Hämeenlinnanväylän ja Keimolantien välillä. Vantaankoskentien ja Tikkurilantien liittymään rakennetaan uusi alikulku jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Lisäksi Tikkurilantien pohjois- ja eteläpuolelle rakennetaan kävely- ja pyöräilytiet. Tikkurilantien tietyöt alkavat heinä-elokuussa 2018 ja päättyvät vuoden 2019 loppuun mennessä. Tietöiden aikana nopeusrajoitus tiellä on 30 kilometriä tunnissa.

Vantaankoskentietä siirretään lounaaseen päin. Tien linjaus muuttuu Syväkiventien ja Mestarintien välisellä tieosuudella, joka on suljettu liikenteeltä muutostöiden ajan. Korvaavina kulkureitteinä toimivat Keimolantie ja Radioasemantie, jolle valmistui toukokuussa 2018 uusi jalankulku- ja pyöräilyväylä.

Lisäksi alueelle ollaan parhaillaan rakentamassa kahta uutta katua, Korundikatua ja Korundiporttia. Kvartsiraitilta Topaasiaukiolle toteutetaan pyöräramppi ja portaat kävelijöille.

Lisää aiheesta Vantaan kaupungin verkkosivuilla.

07.06.2018 23:08
Sunnuntaina Keimolanmäessä koko perheen karnevaalitapahtuma

Keimolanmäessä juhlitaan sunnuntaina 10.6. klo 11-15, kun käyntiin pyörähtää koko perheen Keimolanmäen karnevaalit -yleisötapahtuma.

Luvassa on energisen sambaryhmä Sambicin esitys ja tanssiopetusta, ajelua robottiautolla, lapsille aarrerata ja poniratsastusta, ammattilaisten vinkkejä parvekepuutarhan rakentamiseen ja ruokakojuja. Halukkaat pääsevät tutustumaan Kaarelan VPK:n paloautoon... Lue lisää

Keimolanmäessä juhlitaan sunnuntaina 10.6. klo 11-15, kun käyntiin pyörähtää koko perheen Keimolanmäen karnevaalit -yleisötapahtuma.

Luvassa on energisen sambaryhmä Sambicin esitys ja tanssiopetusta, ajelua robottiautolla, lapsille aarrerata ja poniratsastusta, ammattilaisten vinkkejä parvekepuutarhan rakentamiseen ja ruokakojuja. Halukkaat pääsevät tutustumaan Kaarelan VPK:n paloautoon ja harjoittelemaan alkusammutusta. Lisäksi Keimolanmäen asuntojen rakennuttajat esittelevät uusia, alueelle rakennuttamiaan asuntoja.

Karnevaalialueen tuntumaan pääsee kätevimmin saapumalla junalla Kivistön asemalle ja hyppäämällä tapahtumavieraita kuljettavan Puksu-katujunan kyytiin. Juna kulkee edestakaisin noin puolentoista kilometrin matkaa tapahtuma-alueen ja Kivistön aseman välillä ja poimii matkustajia aseman lisäksi Syväkivenpolun ja Radioasemantien risteyksestä. Tapahtumaan autolla saapuvia toivotaan pysäköimään autonsa Syväkivenpolun ja Radioasemantien risteyksessä olevalle liityntäpysäköintialueelle.

Tapahtuma järjestetään Keimolankaaren pohjoispäästä alkavalla Lincolninaukiolla.

Keimolanmäki on uusi, Kivistön kupeeseen Hämeenlinnanväylän länsipuolelle rakentuva asuinalue, jonne rakennetaan seuraavien kahden vuoden aikana noin 300 uutta asuntoa. Alueella asuu nykyisellään noin tuhat asukasta, ja valmistuessaan 2020-luvulla Keimolanmäessä tulee olemaan noin 2500 asukasta.

Alue on tunnettu siitä, että siellä sijaitsi vielä 1970 -luvulla kuuluisa, lajissaan Suomen ensimmäinen moottorirata, jolla ajettiin mm. formula-autoilla. Alueen historia näkyy kiinteistöjen seiniä koristavissa vanhoissa valokuvissa ja vanhaa moottorirataa myötäilevissä kaduissa. Myös moottoriradan vanha valvontatorni on säilytetty muistona menneestä.

Kaikille avoimeen tapahtumaan on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa! Tapahtuma Facebookissa.

Tapahtuman järjestää Vantaa kaupunki yhdessä alueen rakennuttajien kanssa.

01.03.2018 22:11
Kivistössä testataan automaattiautoja liikenteessä

Sensible 4 Oy aloittaa kehittämänsä autonomisten ajoneuvojen testit Vantaan Kivistössä muun liikenteen seassa. Testiajoneuvot, automatisoidut Renault Twizyt, ovat aloittaneet testiajonsa Vantaan Kivistössä sekä Keimolanmäessä tänään 1.3.

Sähkökäyttöinen automaatti-Twizy ajaa muun liikenteen seassa pääasiassa taajama-alueella. Sen tunnistaa katolla olevasta vilkkuvalosta ja poikkeavasta... Lue lisää

Sensible 4 Oy aloittaa kehittämänsä autonomisten ajoneuvojen testit Vantaan Kivistössä muun liikenteen seassa. Testiajoneuvot, automatisoidut Renault Twizyt, ovat aloittaneet testiajonsa Vantaan Kivistössä sekä Keimolanmäessä tänään 1.3.

Sähkökäyttöinen automaatti-Twizy ajaa muun liikenteen seassa pääasiassa taajama-alueella. Sen tunnistaa katolla olevasta vilkkuvalosta ja poikkeavasta ulkonäöstään. Twizyn seurana on tarvittaessa oma erillinen turva-auto ja sisällä molemmissa autoissa on aina testi-insinööri. 

Automaattiauton testiajot liittyvät aIGO-hankkeeseen, jossa kehitetään kotimaista robottibussia. Tänä vuonna Twizy-autolla testataan mahdollisia tulevia robottibussireittejä. Twizyyn on asennettu automaattista liikennettä palvelevaa laitteistoa, jonka avulla ajoneuvo kartoittaa ympäristöään. Twizy kulkee tyypillisesti 10 - 40 km/h nopeudella ja reagoi tarvittaessa muuhun liikenteeseen. Ensi vuonna on tarkoitus kokeilla vastaavasti liikenteessä ensimmäistä kotimaista robottibussin prototyyppiä, joka on parhaillaan rakenteilla.

Twizyä testataan Kivistössä kahdella ajoreitillä: 
• Kivistön reitti: Kivistön linja-autoterminaali-Syvänkiventie-Ruusukvartsintie- Lipputie-Kannistontie-Keimolantie-Syväkiventie-Kivistön linja-autoterminaali 
• Keimolanmäen reitti: Kivistön linja-autoterminaali-Syväkivenpolku (kevytliikenteen raitti Hämeenlinnanväylän alitse)-Radioasemantie-Keimolanportti-Keimolanmäentie-Keimolankaarteen risteys ja takaisin samaa reittiä.

Talven ja alkukevään testi- ja kehitysvaiheen jälkeen, Twizyt alkavat ajamaan koematkustajille avointa pilottia Vantaa, Espoon ja Hämeenlinnan alueilla osana Uudenmaan liiton ja Suomen Kasvukäytävän aIGO -hanketta. Hankkeessa on mukana myös Kyyti Group, GIM, Hybria, EIKU Design, TTY, HAMK ja LAMK. 

Sensible 4 Oy tavoittelee globaalia markkinajohtajuutta erityisesti 4 vuodenajan automaattiajamisen saralla. Sensible 4:n osaaminen perustuu usean vuosikymmenen ulkorobotiikan tutkimukseen, jota on tehty Aalto Yliopistossa sekä Metropolia AMK:n koordinoimiin ajoneuvo- ja automaattibussihankkeisiin. Lue lisää: http://sensible4.fi/aigo 

20.02.2018 16:13
Yleisötilaisuus ajankohtaisista kaavoista 28.2.

Tervetuloa Kivistön asemakaavoituksen yleisötilaisuuteen. Kivistön asemakaavoitus järjestää yleisöillan keskiviikkona 28.2. klo 18-20. Tervetuloa kuulemaan ajankohtaisista kaavatöistä ja tapaamaan suunnittelijoita Kivistön Aurinkokiveen (Aurinkokivenkuja 1, Vantaa). Kivistön keskustan kaavatöistä esitellään tarkemmin Kivistön kirkon kortteleiden asemakaavoitusta. Paikalla myös... Lue lisää

Tervetuloa Kivistön asemakaavoituksen yleisötilaisuuteen. Kivistön asemakaavoitus järjestää yleisöillan keskiviikkona 28.2. klo 18-20. Tervetuloa kuulemaan ajankohtaisista kaavatöistä ja tapaamaan suunnittelijoita Kivistön Aurinkokiveen (Aurinkokivenkuja 1, Vantaa). Kivistön keskustan kaavatöistä esitellään tarkemmin Kivistön kirkon kortteleiden asemakaavoitusta. Paikalla myös yleiskaavoittajia kertomassa Vantaan yleiskaavatyöstä.
 
Kivistön asemakaavoihin voit tutustua myös netissä:
www.vantaa.fi/asuminen_ja_ymparisto/kaavoitus_ja_maankaytto/asemakaavoitus/kiviston_kaavat
 
Yleiskaavoitukseen voit tutustua osoitteessa www.vantaa.fi/yleiskaava2020

14.02.2018 10:58
Puu-Kivistön aloituskortteleille haetaan toteuttajia kilpailulla

Vantaan kaupunki järjestää Puu-Kivistön aloituskortteleiden suunnittelusta kumppanuuskaavoitukseen perustuvan suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun, jossa etsitään toteuttajia kahdelle asuinkorttelille. Kilpailun tavoitteena on puurakentamisen edistäminen.
 
Avoin, kilpailijaryhmille suunnattu suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu koskee kahta Puu-Kivistön asuinkorttelia.... Lue lisää

Vantaan kaupunki järjestää Puu-Kivistön aloituskortteleiden suunnittelusta kumppanuuskaavoitukseen perustuvan suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun, jossa etsitään toteuttajia kahdelle asuinkorttelille. Kilpailun tavoitteena on puurakentamisen edistäminen.
 
Avoin, kilpailijaryhmille suunnattu suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu koskee kahta Puu-Kivistön asuinkorttelia. Kilpailualue on jaettu kahteen kilpailukohteeseen. Tavoitteellinen asumisen kerrosala kilpailualueella on yhteensä vähintään 15 000 k-m2 (vähintään 7 500 k-m2/kilpailukohde), eli vähintään 300 asukasta.
 
Kilpailualue on Kivistön keskustassa ja sen pinta-ala on yhteensä 7000 m2. Etäisyys Kivistön Kehäradan asemaan on noin 500 metriä. Puu-Kivistö on valittu Vantaalla puurakentamisen erityiskohteeksi, jossa tavoitteena on puurakentamisen määrällinen lisääminen ja laadullinen kehittäminen.
 
Kilpailuaika on 14.2. - 2.5.2018. Kilpailu on suunnattu kilpailijaryhmille, joissa pitää olla mukana vähintään kaksi rakennuttajaa, kaksi arkkitehtitoimistoa ja yksi maisema-arkkitehtitoimisto. Kilpailijaryhmässä tulee olla kokemusta puurakentamisesta. Kilpailukohteisiin tulee laatia erilliset kilpailuehdotukset. Kilpailualueen asemakaava laaditaan yhdessä kilpailun voittajien kanssa ja asemakaavoitetut tontit myydään lähtökohtaisesti kilpailun voittajille.
 
Puu-Kivistöstä halutaan monimuotoinen ja kaupunkikuvaltaan värikäs naapurusto vehreine, yhteisöllisine pihoineen ekologisuutta arvostaville asukkaille. Puu-Kivistössä muun Kivistön keskustan tavoin myös taide on osa asuinympäristöä.
 
Vantaan kaupunginhallitus on päättänyt kilpailun järjestämisestä 5.2.2018.
 
Lisätietoa Puu-Kivistön aloituskortteleiden kilpailusta ja kilpailumateriaalit verkkosivulla: www.vantaa.fi/puu-kiviston_suunnittelukilpailu

19.01.2018 13:45
Pysy mukana alueen tapahtumissa tilaamalla alueellinen uutiskirje

”Mitähän kaikkea kotikulmillani tapahtuu ja missä voin vaikuttaa asuinalueemme asioihin?” 
 
Vantaa parantaa tiedonkulkua ajankohtaisista aiheista aloittamalla jokaiselle suuralueelle räätälöityjen sähköisten, alueellisten uutiskirjeiden julkaisemisen.
 
Alueellista uutiskirjettä on pilotoitu Tikkurilan alueella hyvin tuloksin. Tilaajamäärät ovat jatkuvasti kasvaneet ja... Lue lisää

”Mitähän kaikkea kotikulmillani tapahtuu ja missä voin vaikuttaa asuinalueemme asioihin?” 
 
Vantaa parantaa tiedonkulkua ajankohtaisista aiheista aloittamalla jokaiselle suuralueelle räätälöityjen sähköisten, alueellisten uutiskirjeiden julkaisemisen.
 
Alueellista uutiskirjettä on pilotoitu Tikkurilan alueella hyvin tuloksin. Tilaajamäärät ovat jatkuvasti kasvaneet ja palaute on ollut positiivista. Nyt myös muut vantaalaiset voivat tilata kerran kuussa julkaistavan oman asuinalueensa uutiskirjeen sähköpostilaatikkoonsa. Tikkurilan lisäksi oman alueellisen uutiskirjeen saavat nyt Aviapoliksen, Hakunilan, Kivistön, Koivukylän, Korson sekä Myyrmäen suuralueet. Lisäksi Vantaan ruotsinkieliset voivat tilata Vanda Nytt -nimisen uutiskirjeen.
 
Uutiskirjeet kertovat ensisijaisesti kaupungin tarjoamista osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksista. Tämän lisäksi kirjeistä saa myös tietoa kunkin suuralueen kaavoitus- ja kehittämissuunnitelmista, tapahtumista ja muista ajankohtaisista asioista.
 
Uutiskirjeiden tilaukset osoitteesta www.vantaa.fi/uutiskirjeet.

19.01.2018 13:39
Kolmen Kivistön alueen maisemaniityn hoidon suunnittelu on aloitettu

Kivistön suuralueella sijaitsevien Åbynrannan, Lapinpuiston ja Luhtakeitaan maisemaniittyjen hoidon suunnittelu on käynnistynyt. Niityt ovat maisemaniittyjen kunnostuksen pilottikohteita.
 
Maisemaniittyjen hoitosuunnitelmat perustuvat Länsi-Vantaan peltojen ja niittyjen hoidon kehittämissuunnitelmaan.... Lue lisää

Kivistön suuralueella sijaitsevien Åbynrannan, Lapinpuiston ja Luhtakeitaan maisemaniittyjen hoidon suunnittelu on käynnistynyt. Niityt ovat maisemaniittyjen kunnostuksen pilottikohteita.
 
Maisemaniittyjen hoitosuunnitelmat perustuvat Länsi-Vantaan peltojen ja niittyjen hoidon kehittämissuunnitelmaan. Suunnitelma verkossa.
 
Suunnitelmissa laaditaan hoitosuunnitelmat maisemaniittyjen kunnostuksen toteuttamisen pohjaksi. Tavoitteina ovat alueiden avoimuuden lisääminen ja ylläpito, luonnon monimuotoisuuden edistäminen ja kulttuurimaiseman ylläpito. Kohteisiin laaditaan seurantaohjelma, jonka avulla saadaan tietoa hoitotoimenpiteiden onnistumisesta.
 
Suunnitelmat valmistuvat helmikuun 2018 loppuun mennessä ja alueiden kunnostaminen aloitetaan vuoden 2018 aikana.
 
Suunnittelun lähtökohdista voi antaa palautetta 24.1.2018 mennessä Hanna Keskiselle, hanna.keskinen@vantaa.fi
 
Suunnittelun aloitustiedote verkossa.

19.01.2018 13:33
Puuseminaarilla 31.1. etsitään kumppaneita Puu-Kivistön suunnitteluun ja toteuttamiseen

Kuuden suurimman kaupungin kaupunginjohtajien ilmastoverkosto päätti 13.12.2017 lisätä kaupunkien puurakentamista. Puu-Kivistö on nimetty Vantaan puurakentamisen erityiskohteeksi, jossa erityisenä tavoitteena on puurakentamisen määrällinen lisääminen ja laadullinen kehittäminen yhteistyössä puualan toimijoiden kesken.
 
Puu-Kivistö sijaitsee Kivistön keskustassa... Lue lisää

Kuuden suurimman kaupungin kaupunginjohtajien ilmastoverkosto päätti 13.12.2017 lisätä kaupunkien puurakentamista. Puu-Kivistö on nimetty Vantaan puurakentamisen erityiskohteeksi, jossa erityisenä tavoitteena on puurakentamisen määrällinen lisääminen ja laadullinen kehittäminen yhteistyössä puualan toimijoiden kesken.
 
Puu-Kivistö sijaitsee Kivistön keskustassa Kehäradan pohjoispuolella rajautuen Timanttikujaan, Ruusukvartsinkatuun, Lumikvartsinkatuun sekä Kehärataan. Alueelle on suunnitteilla 50 000 kerrosneliömetriä asuinrakentamista, päiväkoti, pysäköintilaitos sekä monipuolisia julkisia ulkotiloja. Puu-Kivistön suunnittelun päätavoitteena on puurakentamisen edistäminen sekä monimuotoinen korttelirakenne ja värikäs kaupunkikuva.
 
Kaikki Puu-Kivistöstä kiinnostuneet rakentajat, rakennuttajat ja suunnittelijat ovat tervetulleita seminaariin, joka järjestetään keskiviikkona 31.1.2018 klo 9.00-12.00 Tikkurilassa Laurean ammattikorkeakoulun auditoriossa B101 (Ratatie 22, 01300 Vantaa). Tilaisuudessa esitellään Puu-Kivistön suunnittelutilannetta, kuullaan puurakentamisen asiantuntijoita ja keskustellaan alueen kumppaneiden valintamenettelystä.
 
Tilaisuuteen pyydetään ilmoittautumaan osoitteessa https://tinyurl.com/puuseminaari2018 perjantaihin 26.1.2018 mennessä.
 
Lisätietoja Kivistön suunnittelusta:
Kivistön asemakaavoitus
Kivistön asemakaavoituksen Facebook-sivu

08.01.2018 15:10
Spinellinkujalle rakentuu uusi tiedepäiväkoti

Kivistön Spinellinkujalle rakentuu uusi tiedepäiväkoti Hohto, joka aukeaa elokuussa 2018.  
 
Hohto on luonnontiedepainotteinen päiväkoti, johon rakennetaan mm. leikkitilat siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkotiin tulee myös erillinen tutkimusleikkitila, jossa pienet professorit voivat tehdä tutkimuksiaan muun muassa pipeteillä, luupeilla,... Lue lisää

Kivistön Spinellinkujalle rakentuu uusi tiedepäiväkoti Hohto, joka aukeaa elokuussa 2018.  
 
Hohto on luonnontiedepainotteinen päiväkoti, johon rakennetaan mm. leikkitilat siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkotiin tulee myös erillinen tutkimusleikkitila, jossa pienet professorit voivat tehdä tutkimuksiaan muun muassa pipeteillä, luupeilla, koeputkilla ja suurennuslaseilla. 
 
Hohdon päiväkotipaikat ovat nyt haettavissa. Lue lisää päiväkodin verkkosivuilta.

02.01.2018 16:16
Kivistön kauppakeskukseen tulossa kirjasto sekä kulttuuri- ja kokoontumistilaa

Kivistöön on suunnitteilla kauppakeskus, jonka on määrä valmistua 2020. Kauppakeskuksen 1.kerrokseen esitetään sijoitettavaksi yhteiskäyttöinen monitoimitila, johon sijoittuvat kirjasto, kulttuuri-, nuoriso- ja asukastila sekä avoin päiväkoti.
 
Tekninen lautakunta hyväksyi hankkeen tarveselvityksen ja hankesuunnitelman kokouksessaan 19.12.2017 (asia 9). Kivistön kauppakeskukseen... Lue lisää

Kivistöön on suunnitteilla kauppakeskus, jonka on määrä valmistua 2020. Kauppakeskuksen 1.kerrokseen esitetään sijoitettavaksi yhteiskäyttöinen monitoimitila, johon sijoittuvat kirjasto, kulttuuri-, nuoriso- ja asukastila sekä avoin päiväkoti.
 
Tekninen lautakunta hyväksyi hankkeen tarveselvityksen ja hankesuunnitelman kokouksessaan 19.12.2017 (asia 9). Kivistön kauppakeskukseen sijoittuvan kirjaston tarveselvitys ja hankesuunnitelma on hyväksytty jo vuonna 2015. Tällöin tilatarve oli 500 m2. Hankkeen viivästyessä ja väestön kasvaessa alueella kirjaston tilantarve on kasvanut. Kivistössä on myös tarvetta asukastilalle ja avoimelle päiväkodille. Näin ollen esitetty tilatarve on nyt 1500 m2.
 
Tilat vuokrataan kauppakeskustoimijalta. Kauppakeskuksen 2. kerrokseen suunnitellusta Kivistön terveysasemasta on tehty erillinen tarveselvitys ja hankesuunnitelma ja vuokrauksen esisopimus vuonna 2015.
 
Teknisen lautakunnan pöytäkirja kokonaisuudessaan osoitteessa http://paatokset.vantaa.fi
Kivistön kauppakeskuksen verkkosivut