X

Kivistö – en ny hemstad i huvudstadsregionen

Kivistö är ett modernt men naturnära bostadscentrum i Vanda. Under de närmaste åren byggs området till ett urbant centrum för 30 000 invånare. Dessutom kommer det i framtiden att finnas runt 25 000 arbetsplatser i Kivistös och Veckals företagsområde.

Det speciella med Kivistö är områdets centrala läge och vackra miljö. De talrika parkerna, grönområdena och skogsdungarna gör Kivistö till ett oasliknande paradis. I Kivistö kan man bo till exempel i en vindsvåning med utsikt eller i ett modernt stadssmåhus. Området lämpar sig för invånare som snabbt vill ta sig både ut i naturen och till Helsingfors-Vanda flygplats.

Nära allt. Tågresan från Kivistö till flygplatsen tar sju minuter, till Dickursby 15 minuter och till Helsingfors centrum 25 minuter. Det är lätt att ta sig fram eftersom Kivistö ligger vid Ringbanan, utmed de stora lederna. I planeringen av området har även cyklisterna beaktats. Skolor och daghem finns i Kivistö redan nu. För tjänsterna och fritidsutbudet står ett köpcentrum som enligt planerna ska slå upp dörrarna 2018.

Kivistö är ett Bostadsmässoobjekt 2015. De senaste trenderna inom byggande och inredning presenteras i Kivistö den 10 juli–den 9 augusti. På mässområdet har det byggts sammanlagt 350 bostäder i tre höghus och 28 egnahemshus. Mässtemat är att en smidig vardag och olika former av boende kan sammanfogas till trivsamma helheter.

Bostadsmässoobjekt
http://www.asuntomessut.fi/sv/verksamhetside

Ringbanan
https://www.hsl.fi/sv/ringbanan

Partner i genomförandet
Vanda
YIT
Lujabetong
Rakennustoimisto Pohjola
Avain Yhtiöt
T2H Rakennus
Skanska