Vantaan Kivistö

Kivistö - värikäs ja yhteinen
Kivistö - värikäs ja yhteinen
Kivistö - värikäs ja yhteinen
24.10.2016 12:19

Torstaina 20.10. Kivistön Katugalleria avattiin yhdessä kävellen.
 
Katugalleriassa Vantaan Energian 21 sähkökaappia toimivat alustana eri taiteilijoiden teoksille sekä historiallisille valokuville. Avajaisissa tutustuttiin myös keskustan alueen taidekiviin ja -valoihin.
 
Katugallerian teokset on valittu Vantaan taiteilijaseuran taiteilijoiden teoksista ja Vantaan kaupunginmuseon historiallisista valokuvista. Gallerian on kuratoinut Vantaan taidemuseo Artsi yhteistyössä Kivistön taideryhmän kanssa.
 
Katugallerian... Lue lisää

20.10.2016 10:05

Kivistön keskustan taiteeseen tutustutaan yhdessä kävellen torstaina 20.10. kello 17 alkaen. 
 
Kivistön keskustan alueella taide on läsnä monissa eri muodoissa. Kehäradan ratakuilussa tulijat vastaanottaa graafisen betonin teos, Kvartsiraittia komistaa monen kymmenen metrin mittainen muraali ja kaduilla ja aukioilla erityiskiveykset ja taidevalaistuskohteet loistavat korukivien eri väreissä. Korttelipihoissa taidetta löytyy julkisivuista, porttikäytävistä ja pihapiireistä.
 
Lisäksi keskustaan toteutetussa Katugalleriassa Vantaan Energian 21 sähkökaappia toimivat... Lue lisää

11.10.2016 09:38

Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti kokouksessaan 10.10. myydä Vehkalasta määräalan LTU-Invest Oy:lle (asia 25). Vehkalan pienteollisuustontit olivat julkisesti haettavissa 16.5 - 20.6.2016.
 
LTU-Urakointi jätti teollisuustonttihakemuksen määräajan puitteissa. Tontille on suunniteltu toteutettavaksi yrityksen toimisto-, varasto- ja huoltotilat. Työpaikkoja kohteeseen tulee noin 30. Rakentaminen aloitetaan jo vuoden 2017 alussa ja hanke valmistuu lokakuussa 2017. LTU-Urakointi Oy on Suomen suurin maalaus- ja tasoitetöitä tekevä perheyritys.
 ... Lue lisää

29.09.2016 10:15

Kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa käsitellään Kivistön asemakaavayksikön ajankohtaisia asioita, rakentamisen näkökulmasta.

Projektijohtaja Gilbert Koskela esittelee Kivistön keskustan ja Keimolanmäen rakentamisaikatauluja. Olli Tuominen kertoo rakennusliike T2H:n asumisen hankkeiden etenemisestä ja taiteilija Kaisa Berry rakennusliike Lujatalon asuinhankkeiden taiteen toteutuksista. Lisäksi Finavian edustaja selostaa lentomeluun liittyviä asioita.

Tilaisuudessa kuulet myös Kivistön tulevasta taideseminaarista ja Katugallerian avajaisista. 

... Lue lisää

27.09.2016 10:47

Vehkalaan Kivistön kupeeseen on rakenteilla uusi muodin keskus. Valmistuttuaan rakennus tarjoaa nykyaikaiset ja edustavat myyntiedustustilat niin kotimaisille kuin kansainvälisille muotialan merkeille ja maahantuojille.
 
Rakennuttajana ja omistajana toimii tarkoitusta varten perustettu kiinteistöyhtiö, jonka pääosakkaina ovat suomalaiset Takoa Invest ja L’asessor. Lisäksi sijoittajina toimii joukko muita muodin alan yrityksiä, jotka tulevat myös siirtämään omaa toimintaansa valmistuviin tiloihin. Rakennustyöt Vehkalassa ovat alkaneet kesäkuussa 2016 ja ensimmäinen toimitalo... Lue lisää

26.09.2016 13:53

Kivistön uudessa keskustassa on asukkaiden ja vierailijoiden käyttöön tällä hetkellä kaksi pysäköintilaitosta. Rubiiniparkki sijaitsee Asuntomessualueella ja Ruusuparkki Ruusukvartsinkadulla. Lisäksi Lumikvartsinkadulle on tehty väliaikainen pysäköintialue. Tulevien kerrostalojen uusille asukkaille rakentuu lisää pysäköintilaitoksia talojen yhteyteen.
 
Vierailijoille ja asiakkaille Kivistön keskustan alueella on lisäksi katujen varsilla lyhytaikaiseen pysäköintiin tarkoitettuja paikkoja. Pysäköinti keskustassa on sallittua merkityillä paikoilla.
 
... Lue lisää

20.09.2016 10:48

Kaarina Kaikkosen uusin teos Sateenkaari julkistettiin Vantaan Kivistössä perjantaina 16.9.2016. ”Sateenkaaren tarkoituksena on tuoda värin iloa ihmisten arkeen. Teoksen monet värit kuvastavat moninaisuutta, erilaisten ihmisten hyväntuulista ja suvaitsevaa rinnakkaiseloa yhteisössä”, kertoo Kaikkonen.
 
Polttomaalattu alumiiniteos sijaitsee T2H Rakennus Oy:n perustajaurakoimien kerrostalokohteiden julkisivussa Vantaan uudella asuinalueella Kivistössä, osoitteessa Jaspiskuja 18 (Asunto Oy:t Vantaan Senga ja Polka). T2H:n rakennuksissa on nähty taidevaikutteita usein aiemminkin.... Lue lisää

05.09.2016 15:09

 
Kivistön kyläjuhlassa 3.9. juhlittiin myös Fillarikaupunki Kivistöä Fillaritapahtumassa. Ohjelmana oli korttelisuunnistusta alueen taidekohteisiin, liikennemerkkien tunnistamista ja pyöräilyn tekniikkarata 1. - 6.-luokkalaisille.

Korttelisuunnistuksessa etsittiin Kivistön keskustan taidekohteita. Tulosta tästä itsellesi korttelisuunnistuksen kartta (pdf) sekä oikeat vastaukset suunnistuksen... Lue lisää

26.08.2016 10:18

Kivistö on fillarikaupunki, jossa pyöräily on helppoa.
 
Pikapyörätie Kvartsiraitti kulkee Kehäradan rinnalla ja pyöräillen pääsee kätevästi sekä Myyrmäen suuntaan että Tikkurilantietä Aviapolikseen ja Tikkurilaan. Radan varren raitti on osa tulevaa pääkaupunkiseudun baanaverkkoa. Lähellä Kivistöä ovat myös Petikon virkistysalueen monipuoliset pyöräilymaastot.
 
Fillarikaupunkia juhlistaakseen Vantaan kaupunki järjestää Fillaritapahtuman Kivistön kyläjuhlien yhteydessä lauantaina 3.9. Tapahtuma järjestetään Aurinkokivenpihalla Aurinkokivenkujan päässä.
 ... Lue lisää

24.08.2016 11:38

Kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa käsitellään Kivistön asemakaavayksikön ajankohtaisia asioita. Tilaisuudessa esitellään Kivistön kaavatöiden, kuten Rubiinikehän kaavamuutoksen (nro 002282) ja Murron alueen yleissuunnitelman (nro 021500) etenemistä. Lisäksi tilaisuudessa kuulet myös Kivistön koulun ympäristön suunnittelukilpailusta ja Kivistön kyläjuhlan fillaritapahtumasta.
 
Yleisötilaisuus järjestetään Kanniston nuoriso- ja asukastila KanNun monitoimisalissa torstaina 25.8. klo 18–20, osoitteessa Kenraalintie 6. Sisäänkäynti Kanniston koulun ruokasalin edustalta,... Lue lisää