Vantaan Kivistö

Kivistö - värikäs ja yhteinen
Kivistö - värikäs ja yhteinen
Kivistö - värikäs ja yhteinen
18.01.2017 10:17

Aurinkokivi-monitoimitalon (koulu, päiväkoti, neuvola) ensimmäinen vaihe valmistui kesällä 2016. Toinen vaihe käsittää koulun laajentamisen alakoulusta yhtenäiskouluksi. Aurinkokiven koulu korvaa purettavan Vantaankosken koulun, joka on toiminut alueen yläkouluna.
 
Laajentaminen parantaa koulupalveluiden saavutettavuutta sekä ylästöläisten että kivistöläisten kannalta. Kokonaisuudessaan Aurinkokiven yhtenäiskoulun oppilasmäärä tulee olemaan noin 1075 oppilasta, joista 540 ala- ja 535 yläkoululaista, sekä noin 122 opettajaa.
 
Suunnitelman mukaan... Lue lisää

20.12.2016 09:23

Kivistössä Aurinkokiven palvelurakennus aloitti toimintansa elokuussa ja tyhjilleen jääneen Kivistön koulun purkaminen alkaa 12.12. alkavalla viikolla.
 
Koulun purun on tarkoitus olla valmis ensi vuoden helmikuun loppuun mennessä. Alueen ensimmäisten asuntojen rakentaminen aloitetaan vuoden 2017 puolella, ja kaikkiaan koulun ympäristöön on tulossa noin 800 asuntoa. Parhaillaan alueella on käynnissä suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu, jolla etsitään toteuttajia kahden korttelin asuinrakennuksille eli lähes 500 asunnolle. 
 
... Lue lisää

13.12.2016 13:01

Viime vuonna ihastuttanut Kivistön joulutori tulee taas! Joulutori järjestetään sunnuntaina 18.12. klo 12-15 samassa paikassa kuin viimeksi, eli Rubiinikehällä asukastila Rubiinia vastapäätä (Rubiinikehä 2 B, 01700 Vantaa).
 
Myynnissä on jälleen mm. lähi- ja luomuruokaa sekä käsitöitä. Luvassa on myös hauskaa oheisohjelmaa. Myyjistä ja ohjelmasta lisätietoa Kivistön joulutorin omalla nettisivulla.
  
Joulutorin järjestävät MarjaVerkko ja Kivistön alueen vanhempainyhdistys.... Lue lisää

07.12.2016 14:31

Kivistön keskustaan on tulossa jälleen uusia koteja, kun Vantaan Vespa on lähtenyt myyntiin.
 
Vespa on yksi neljästä tähdenmuotoisesta talosta, jotka kohoavat Kivistön keskustaan Safiirikujalle. Sen kolmessa sakarassa on 37 kotia, joiden pinta-ala on 32- 70,5 m2. Talon arvioitu valmistuminen on helmikuussa 2018.

 
Lue lisää Vespasta Skanskan verkkosivuilta.

02.12.2016 10:54

Kivistön alueella julkaistaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa kaikille avoin digitaalinen joulukalenteri.

Joulukalenteri kerää alueen jouluiset tapahtumat, yritykset ja yhteisöt joulun odotukseen ja siinä on tapahtumia tai tekemistä joulukuun joka päivälle. 

Kalenterin järjestävät alueen asukkaat, yhdistykset ja yritykset. Kaikki tapahtumat joulukalenterin omalla Facebook-sivustolla.

 

30.11.2016 13:45

Tervetuloa Kivistön yleisötilaisuuteen!
 
Kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa erityisenä teemana on liikkuminen Kivistössä. Teemaa avaavat eri näkökulmista muun muassa kaupunkisuunnittelun ja kuntatekniikan asiantuntijat. Puheenvuorojen lisäksi tilaisuudessa työskennellään liikkumiseen liittyvissä teemaryhmissä.
 
Liikkumisteeman lisäksi tilaisuudessa käsitellään kaupunkisuunnittelun ajankohtaisia asioita sekä esitellään maakuntakaavan tilannetta ja vastavalmistunut liito-oravaselvitys.
 
Yleisötilaisuus järjestetään Aurinkokiven koulun ruokalassa to... Lue lisää

11.11.2016 10:47

Vantaan kaupunki järjestää suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun Kivistön koulun ympäristön tonteista. Kilpailun tavoitteena on suunnitella ja tuottaa laadukkaita, kustannustasoltaan kohtuullisia asuntoja.
 
Kilpailulla etsitään toteuttajia kahden korttelin asuinrakennuksille ja pysäköintitalolle. Kilpailualue on jaettu kolmeen kilpailukohteeseen ja sillä on asuinrakennusoikeutta yhteensä 28 400 kerrosneliömetriä, mikä tarkoittaa lähes 600 asuntoa. Pysäköintitalo suunnitellaan 239 autopaikkaa varten.
 
Asuinrakennusoikeuden lisäksi katujen varsilla pohjakerrokseen... Lue lisää

11.11.2016 10:47

Vantaan keskusta-alueilla siirrytään maksulliseen pysäköintiin syksystä 2017 alkaen. Liityntäpysäköinti säilyy maksuttomana jatkossakin.
 
Vantaalla otetaan käyttöön maksullinen pysäköinti kaupunkikeskustojen sekä asemien ympäristöjen katu- ja torialueilla sekä kaupungin hallinnoimilla pysäköintialueilla.
Pysäköinnin maksullisuus aloitetaan syksyllä 2017 keskeisimmistä alueista (Tikkurila, Myyrmäki, Kivistö) edeten muille keskusta-aluille (Koivukylä, Korso ja Martinlaakso) seuraavan 2 - 5 vuoden sisällä.
 
Pysäköinti on maksutonta ensimmäisen tunnin ajan. Sen... Lue lisää

04.11.2016 10:40

Kivistöön on parhaillaan rakenteilla lisää näppäriä, valoisia ja avaria kerrostaloasuntoja: yksiöitä, kaksioita ja kolmioita.

Asunto Oy Vantaan Siena rakentuu Jaspiskujalle ja Asunto Oy Vantaan Casa puolestaan Asuntomessualueelle Rubiinikehälle.

Asunnoissa on lasitetut parvekkeet, omat varastotilat, yhteiskäytössä saunaosasto sekä oleskelu- ja... Lue lisää

24.10.2016 12:19

Torstaina 20.10. Kivistön Katugalleria avattiin yhdessä kävellen.
 
Katugalleriassa Vantaan Energian 21 sähkökaappia toimivat alustana eri taiteilijoiden teoksille sekä historiallisille valokuville. Avajaisissa tutustuttiin myös keskustan alueen taidekiviin ja -valoihin.
 
Katugallerian teokset on valittu Vantaan taiteilijaseuran taiteilijoiden teoksista ja Vantaan kaupunginmuseon historiallisista valokuvista. Gallerian on kuratoinut Vantaan taidemuseo Artsi yhteistyössä Kivistön taideryhmän kanssa.
 
Katugallerian... Lue lisää