Vantaan Kivistö

Kivistö - värikäs ja yhteinen
Kivistö - värikäs ja yhteinen
Kivistö - värikäs ja yhteinen
16.05.2016 14:27

Vantaan kaupunki tarjoaa ostettavaksi pienteollisuustontteja Vehkalasta. Tonttien hakuaika on 16.5.–20.6.2016. Tarjolla on 7 tonttia, joille on tehty ohjeellinen tonttijako. Tonttien koot vaihtelevat 2500 – 7000 m2 välillä. 
 
Vehkala on uusi elinkeinoalue, joka sijaitsee Kehäradan varressa ja Kehä III:n keskipisteessä, Hämeenlinnanväylän länsipuolella. Se on uuden tuotannon työpaikka-alue, joka on suunniteltu erityisesti pk-sektorin toimijoiden tarpeisiin. Alueelle tavoitellaan etenkin erilaisia suunnittelu-, palvelu- sekä tuotantoyrityksiä.
 
Vehkalan on... Lue lisää

13.05.2016 13:10

 
Tule kunnostamaan kaupungin uuden asukastilan Katrinebergin kartanon (Katriinankuja 5) pihaa ja puistoaluetta. Ota mukaasi omat työhanskat ja harava tai kunnon oksasakset sekä sylillinen iloista talkoomieltä. Kartano tarjoaa evästä ja kahvia.
 
Talkoiden lomassa nikkaroimme yhdessä hyönteishotellin Luonto-osuuskunta Willimielen opastamana, sillä kevään tullessa koko joukko pölyttäjiä sekä muita hyödyllisiä hyönteisiä etsii uutta kotia. Voit mitellä taitojasi hevosenkengän heitossa ja testata tietosi kasvientunnistuskisassa. Mutkunmäen klitit Alpakat Unni ja Casper... Lue lisää

10.05.2016 12:58

Vantaan opetuslautakunnassa 9.5.2016 päätettiin Aurinkokiven päiväkodin ja koulun perustamisesta sekä Kivistön koulun lakkauttamisesta.
 
Aurinkokivi on monialainen palvelurakennus, joka sijaitsee Kivistön keskustassa lähellä asemaa. Tilojen pääkäyttäjinä tulevat olemaan koulu ja päiväkoti sekä äitiys- ja lastenneuvola. Lisäksi tiloissa tulee toimimaan musiikkiopisto ja kuvataidekoulu. Ensimmäisessä vaiheessa toteutetaan päiväkodin, alakoulun sekä neuvolan tilat ja toisessa vaiheessa yläkoulu.
 
Hankkeen lähtökohtana on alueen asukkaita monipuolisesti palveleva,... Lue lisää

03.05.2016 12:21

Kivistössä taide on läsnä monissa eri muodoissa. Sitä näkyy muun muassa kehäradan varrella, katujen ja aukioiden erityiskiveyksessä, sähkökaappien katugalleriassa, taidevalaistuskohteissa sekä julkisivuissa. Kivistön taloissa piha tai seinä on usein jo taideteos itsessään.

Kivistön taiteeseen voi tutustua tarkemmin lataamalla Kivistön taide-esitteen.

Taiteen lisäksi Kivistössä on vahvasti läsnä kestävä kehitys, sillä ekologisesti kestävä arki on tehty alueella mahdolliseksi... Lue lisää

19.04.2016 15:31

 Tanja Juvonen ja Tatu Saarni perheineen ovat molemmat kohtalaisen tuoreita lisäyksiä kivistöläisten joukkoon.
 
Tanja ja hänen miehensä halusivat kahden pienen lapsensa kanssa kerrostalosta maan tasalla olevaan taloon, ja sopiva löytyi Kivistöstä.
 
- Kivistöstä kiinnostuimme kehäradan ja alueen kehittymisen takia. Tämä on oikein rauhallinen paikka lasten kannalta, Tanja toteaa.
 
Tatun perheessä on myös kaksi lasta, joten heillekin alueen lapsiystävällisyys on tärkeää.
 
- Meillä asui täällä muutamia tuttuja entuudestaan ja he... Lue lisää

13.04.2016 13:49

Teknisessä lautakunnassa käsitellään keväisin seuraavan vuoden pienet liikenneturvallisuuskohteet. Kohteista useimmat toteutetaan asukkaiden aloitteiden perusteella.

Lautakunta hyväksyi, että ensi vuonna näitä kohteita toteutetaan 300 000 eurolla (asia 9), ja yksi kohteista tulee olemaan korotettu suojatie Keimolantielle/Lipunkantajanpuistoon Kivistöön.

Samassa kokouksessa lautakunta hyväksyi myös kuntatekniikan keskuksen toisen vuosikolmanneksen työohjelman, jonka mukaan aloitetaan uusien asemakaava-alueiden kuten Kivistön koulun alueen kunnallistekniikan rakentaminen.... Lue lisää

30.03.2016 10:57

Vantaan 4H-Yhdistys ry perustaa kotieläinpihan Katrinebergin kartanolle, kivenheiton päähän Kivistöstä. Kaupunki luo kartanosta monikäyttöisen asukastilan.
 
Hämeen ELY-keskus ja Eteläisen maaseudun osaajat EMO ry on myöntänyt 44 395 euroa tukea 4H-kotieläinpihan ja 4H-toiminnan käynnistämiseen Katriinan sairaalan vieressä sijaitsevassa kartanossa. Rahoituspäätöksen perusteluissa kotieläinpihahankkeen todetaan lisäävän lasten ja nuorten tietämystä maaseudusta ja ympäristöasioista sekä edistävän maaseudun ja kaupungin vuorovaikutusta.
 
– Tämä on hieno asia. Meiltä... Lue lisää

23.03.2016 13:12

 Viime kesäkuusta Jaspiskujalla asuneet Alina ja Jari Heikkilä muuttivat Kivistöön Helsingin keskustasta.
 
- Parasta Kivistössä on ehdottomasti luonto ja ulkoliikuntamahdollisuudet. Käymme Petikossa ja Keimolassa muun muassa hiihtämässä ja maastopyöräilemässä, ja meidän on todella helppo lähteä eri harrastuksiin kun vertaa entiseen asuinpaikkaamme 
Helsingissä.
 
Pohjoisesta Suomesta alun perin kotoisin oleva pariskunta on asunut useilla paikkakunnilla, mutta päätyi Kivistöön etenkin sujuvien kulkuyhteyksien takia: juna, Kehä III,... Lue lisää

18.03.2016 16:09

Kivistön Eko-ilta torstaina 17.3. keräsi Kanniston nuoriso- ja asukastila KanNuun noin 40 henkilöä. Tilaisuudessa käytiin innostunutta keskustelua esimerkiksi kaupunkiviljelystä ja luonnonvaratasapainoisen kerrostalon toteutuksesta ja kestävyydestä. Myös ajankohtaiset kaavat, Kivistön pysäköintimahdollisuudet sekä Murronpuiston hulevesialtaan toteutus herättivät keskustelua.

Kivistön ekologisuudesta lisätietoa muun muassa täällä.

16.03.2016 10:05

Teknisen lautakunnan kokouksessa 15.3. hyväksyttiin Lincolninaukion katusuunnitelma. Lincolninaukio on Keimolanmäen keskeinen aukio, joka on varattu jalankululle ja pyöräilylle. Sen pohjoispäässä sijaitsee Keimolan vanhan moottoriradan valvontatorni, jonka olemassa olevat rakenteet kunnostetaan ja torniin toteutetaan lasikatos.
 
Torni toimii myös musiikillisena instrumenttina, sillä sen yhteyteen rakennetaan äänimaailma, joka koostuu Keimolan historian mukaisista moottoriradan äänistä. Liiketunnistimien avulla tornin eri sävelkorkeuksilla soivia auton ääniä voi soittaa, ja... Lue lisää